Line Up Vrijdag

Lammetjeswiel festival 2023

Vrijdag 15 september 2023

Tijd: 18.30 tot 01.00 uur
Voor alle leeftijden

Main Stage – Pop & Rock Avond

ABBA (door A-FEVER)

Lammetjeswiel Festival 2023 ABBA

Bekend van The Tribute-Battle of the bands op SBS6 en een eigen show in de AFAS Live en in september in Alblasserdam, de ABBA tribute band A-Fever!

De muziek van ABBA trekt al meer dan 40 jaar alle generaties over de hele wereld de dansvloer op. Bij een show van A-Fever is het dan ook een garantie dat iedereen regelrecht wordt teruggevoerd naar de seventies en weer ouderwets uit z’n dak gaat! Met twee fantastische zangeressen als Agnetha en Frida en twee swingende rasmuzikanten als gitarist en pianist, zorgt A-Fever voor een levensechte seventies-sfeer op ieder podium.

Dancing Queen, Mamma Mia en Waterloo: geen enkele ABBA-tophit wordt overgeslagen en ook de echte ABBA-fans worden verrast met enkele vergeten, maar prachtige albumtracks. De handgemaakte kostuums en adembenemende stemmen van onze zangeressen zorgen voor een niet te evenaren ABBA-tribute van wereldklasse!

AC/DC (door ACINDC UK)

Lammetjeswiel Festival 2023 ACDC

Speciaal voor het Lammetjeswiel Festival komt deze band uit Engeland over naar Alblasserdam voor een optreden vol rock n roll!

Na meer dan zeven jaar uitgebreid touren wordt AC/DC UK beschouwd als de beste AC/DC tributeband van Europa. Met hun energieke live shows beslaan ze alle tijdperken van het AC/DC Oevre, van “High Voltage” uit 1976 tot “Black Ice” uit 2008. Alle hits komen voorbij; Thunderstruck, Back in Black, Highway to Hell, etc.

Maar de hardcore AC?DC fan word took niet vergeten met songs op de setlist die je normaal niet zo snel liver hoort. Een show van AC/DC UK staat garant voor een knallend optreden met een geniale Angus Young sound en look-a-like is dit dé AC/DC tribute bij uitstek.

Muse (door MUSEST)

Lammetjeswiel Festival 2023 MUSE

Wie in 2019 bij de eerste editie van het Lammetjeswiel Festival aanwezig was, weet hoe bijzonder een tribute optreden van Muse kan zijn. Want goede Muse-tribute bands zijn een zeldzaamheid. Dit omdat het bijna onmogelijk is om muzikaal dezelfde sungergie en energie van dit wereldberoemde rocktrio te evenaren. Musest is een tribute band die dit kan. Sinds 2007 speelt deze Nederlandse tribute band bijna het gehele live-repertoire van Muse. Elk nummer, met passie en technische perfectie uitgevoerd, in combinatie met een overweldigende live performance maakt Musest de tribute die je moet zien. Talloze (inter)nationale optredens, indrukwekkende recensies, radio airplay en meer dan 500.000 YouTube hits zijn dan ook het ultieme bewijs dat Musest zich misschien wel ‘De Beste Muse tribute ter wereld’ mag noemen.

Coldplay (door The Scientists)

Lammetjeswiel Festival 2023 Coldplay

Deze Coldplay tribute band genaamd ‘The Scientists’ bestaat uit vier gepassioneerde topmuzikanten die de specifieke Coldplay-sound and feel perfect weten neer te zetten. Met een dynamische podiumpresentatie, ondersteund door een spectaculaire lichtshow, zorgt The Scientists voor de ultieme Coldplay-ervaring. Wereldhits als Sky Full Of Stars, Clocks, Yellow, Viva La Vida, The Scientist en Fix You worden afgewisseld met de beste nummers van Coldplay’s debuutalbum ‘Parachutes’ tot aan het huidige album ‘Music Of The Spheres’. Dit alles maakt The Scientists dan ook een genot om naar te luisteren. Voor de liefhebbers van Coldplay een absolute must!

Qmusic het Foute Uur Live

Lammetjeswiel Festival 2023 Qmusic

Een uur lang dansen, feesten en (her)beleven van de allergrootste foute hits uit de 80’s, 90’s en zero’s, Y-M-C-A! No no no no no! Una paloma blanca, Sex on the beach, Rainbow in the Sky…, dát is het Foute Uur live. Een absolute sfeer- én gangmaker op elk evenement, een bewezen en eenvoudig in te passen concept in een programmering met andere artiesten of bands.

 

 

 


Silent Disco XL

Lammetjeswiel Festival 2023 Silent Disco XL

Naast optredens op de mainstage kun je op vrijdag ook genieten van een ‘oorverdovende’ silent disco in een andere area. Verschillende dj’s zorgen voor een knotsgek feestje waarbij je naar verschillende kanalen kunt luisteren. Sta jij lekker uit je dag te gaan op een schunnige meezinger, staat er naast je iemand uit z’n dak te gaan op een jaren 90′ klassieker. Hilarisch toch?!

Bij de Silent disco kun je ondermeer genieten van optredens van Sander van H., Mr. Guilty Himself aka MERCO en diverse locale helden.

 

 

Hidden Gems

Lammetjeswiel Festival 2023 Sander van H vs. Jacco

Twee zielen en één gedachte. Sander van H en Jacco@Work kwamen elkaar een aantal jaren geleden per toeval tegen. Weinig woorden waren er nodig om te ontdekken dat beide heren een groze gezamenlijke passie hebben.

Op vrijdagavond delen ze deze passie met de bezoekers van het Lammetjeswiel Festival in de nieuwe “Hidden Gems Area”. Hier wordt het publiek getrakteerd op een 6 uur durende “Vinyl Only” dj-set van deze twee heren. Een avond vol onverwachte platen maar zeker ook een groot aantal classics. Om er een paar te noemen… Renegade Master, Don’t turn your back, We Come 1, The Nighttrain, Mary Go Wild, maar vergeet zeker ook niet de knallers van Olav Basoski, Rank1 en vele andere classics.

Ga mee op ontdekkingsreis in deze nieuwe funky area op dit prachtige festival en Sander van H en Jacco@Work nemen je mee op een reis door de tijd.

 

Klik hier voor de kaartverkoop