Informatie

Het Lammetjeswiel festival vindt plaats op 20 en 21 september op het Zuiderstek in Alblasserdam.

Je kunt er genieten van verschillende stages, live pop & rock muziek, diverse dj-acts, lekker eten en kneiter veel gezelligheid.

Openingstijden van het Lammetjeswiel Festival 2024

Vrijdag 20 september 2024
Tijd: 19.00 tot 01.00 uur.
Toegang voor alle leeftijden!

Zaterdag 21 september 2024
Tijd: 19.00 tot 01.00 uur
Toegang vanaf 18 jaar en ouder.

Ticket
We proberen de ticketprijzen te laten matchen met ons regionale karakter. Helaas moeten we ook dit jaar onze ticketprijzen iets verhogen, we hoeven vast niet uit te leggen waarom. Tickets staan niet op naam en zijn dus overdraagbaar. Tickets worden niet gerestitueerd. Alleen geldig i.c.m. een geldige legitimatie.

Tickets zijn sealed tot een aantal dagen voor het festival. Dit is voor het voorkomen van fraude. Tickets zijn alleen te koop via lammetjeswielfestival.nl/tickets of via ticketswap.

Scoor jouw ticket via de ticketpagina.

Locatie

Zuiderstek, Alblasserdam

Jarig?

Ben je tijdens het festival jarig? Laat het ons weten via info@lammetjeswielfestival.nl en kom het bij ons vieren!

ID
Iedereen wordt bij de ingang om een geldig identificatie bewijs gevraagd. Dit houdt in: een ID kaart, paspoort, verblijfsvergunning of rijbewijs. We accepteren geen kopieën of geboortecertificaten.

Toiletten

Die zijn er natuurlijk ook! Niets is zo irritant als te moeten betalen voor het toilet. Dus is het gebruik van de toiletten gratis! Op ons terrein staan spoeltoiletten dus geen dixi’s .

Rookbeleid

Het is verboden om te roken in de tenten! Doe dit niet a.u.b. want je zadelt ons als organisatie op met grote problemen en flinke boetes! Rook buiten de tent! Op het festival worden sigaretten verkocht bij de muntverkoop.

Munten
Op het Lammetjeswiel Festival betaal je al je eten en drinken met munten. Je kunt de munten op het festivalterrein aanschaffen. Zowel cash als pin betalingen zijn mogelijk! Munten die overblijven kunnen niet worden ingeleverd.

Duurzaamheid
 / Recyle-token systeem
We voelen ons vereerd om een festival te mogen organiseren in Alblasserdam. Daarom hanteren wij een “leave no trace policy”. Daarom werken we met een recycle token systeem. Bij binnenkomst krijg je een recycle token waarmee je een beker gratis van ons krijgt. Bij inlevering van een lege beker worden geen extra kosten gerekend. Ben je jouw beker of recycle token kwijt?  Dan kun je bij de bar voor 0,5 muntje een nieuwe beker kopen.

Eten en drinken

Het is niet toegestaan om je eigen eten en drinken mee te brengen naar het festival.

Dress code

Wees jezelf! We zijn een open-minded festival en kunnen niet wachten om je outfit te bewonderen. Wees aardig en respectvol voor elkaars normen en waarden. We vragen je wel om (aanstootgevende) sportclub gerelateerde kleding thuis te laten.

Garderobe

Bij de ingang is een garderobe te vinden waar je tegen betaling je tas en jas veilig kunt opbergen.

Leeftijd
De minimum leeftijd bedraagt op zaterdag 18 jaar. We kunnen helaas geen uitzonderingen maken, ook niet als je de dag na het Lammetjeswiel Festival jarig bent. Op vrijdag is het festival toegankelijk voor alle leeftijden.

Vervoer
Auto & parkeren
Kom je met de auto? Parkeer dan a.u.b. op het door ons ingerichte parkeerterrrein! We willen de buurt namelijk niet tot (onnodige) last zijn! Voor €7,50 ex. fee per auto kun je parkeren op P1 van het Lammetjeswiel festival, maximaal 2 minuten lopen van de entree. Volg de borden. Parkeren op eigen risico.

Fiets (Of scooter)
Woon of verblijf je in de buurt? Kom dan lekker op de fiets. Die kun je gratis stallen in de daarvoor bestemde fietsenstalling vlakbij de ingang.

Wat mag je meenemen?

Je mag opblaasbare dieren, verkleed kleren, persoonlijke camera’s, condooms, Go Pro’s, selfie-sticks (mits opvouwbaar), sigaretten, rol deodorant (geen spuitbussen, geen glas), opvouwbare paraplu’s en mobiele opladers meenemen.

Wat mag je niet meenemen?
Jouw veiligheid is extreem belangrijk voor ons. Daarom wordt bij de ingang van het terrein alles en iedereen gecontroleerd (inclusief bagage en tassen). Wanneer er iets wordt aangetroffen wat op onze ‘blacklist’ staat, wordt dit weggegooid. Let op! Bij sommige items kan je zelfs de toegang tot het terrein worden ontzegd.

Het is niet toegestaan om wapens, scherpe of harde voorwerpen, glas of vloeistoffen mee te nemen naar het festival. Eten en drinken meenemen is niet toegestaan.

Rolstoel vriendelijk!
Ok, het is misschien niet de meest vlakke ondergrond die er bestaat maar je kunt je op het festivalterrein goed verplaatsen met een rolstoel. Ook heb je een privé toilet die net even wat ruimer is dan een standaard dixie! Die staat bij de EHBO.

EHBO
Tijdens het festival zijn de EHBO’ers van het Rode Kruis beschikbaar om je eerste hulp te verlenen.

Medicatie
Het meebrengen van medicijnen is alleen toegestaan in combinatie met een doktersverklaring. De medicatie moet in een gesealde, originele verpakking zitten.

Zero tolerance
Vanuit de Nederlandse overheid is bepaald dat alle festivals in Nederland de “Zero Tolerance” regeling hanteren. Dit houdt in dat er geen soft-en harddrugs zijn toegestaan op het terrein.