FESTIVAL INFO

Het Lammetjeswiel festival vindt plaats op 10 en 11 mei op het Mercon Kloos-terrein op de West Kinderdijk 24 in Alblasserdam.

Je kunt er genieten van verschillende stages, live rock muziek, diverse dj-acts, lekker eten en kneiter veel gezelligheid.

Openingstijden van het Lammetjeswiel Festival

Vrijdag 10 mei 2019
Tijd: 19.00 tot 01.00 uur

Zaterdag 11 mei 2019
Tijd: 14.00 tot 00.00 uur

Leeftijd
Lammetjeswiel Festival is een festival voor volwassenen, dat betekent dat je minimaal 18 jaar oud moet zijn. We kunnen helaas geen uitzonderingen maken, ook niet als je de dag na Lammetjeswiel Festival jarig bent.

Jarig?
Ben je tijdens het festival jarig? Laat het ons weten en kom het bij ons vieren!

ID
Iedereen wordt bij de ingang om een geldig identificatie bewijs gevraagd. Dit houdt in: een ID kaart, paspoort, of rijbewijs. We accepteren geen kopieën of geboortecertificaten.

Toiletten
Die zijn er natuurlijk ook! Niets is zo irritant als te moeten betalen voor het toilet. Dus is het gebruik van de toiletten gratis!

Munten
Tijdens het festival werken we met muntverkoop. De prijs van een muntje is €2,75 en muntjes zijn vanaf 5 stuks te koop. Je kunt de munten op het festivalterrein aanschaffen. Zowel cash als pin betalingen zijn mogelijk!

Rookbeleid
Op het festival worden sigaretten verkocht. Je kunt hier betalen met munten.

Betalingsmogelijkheden
Op het Lammetjeswiel Festival betaal je al je eten en drinken met munten. Deze munten kun je op verschillende punten op het terrein kopen door met cash of pin transacties te betalen.

Eten en drinken
Vanuit diverse foodtrucks serveren we verse, eerlijke en duurzame gerechten. De exacte invulling maken wij binnenkort bekend!

Het is niet toegestaan om je eigen eten mee te brengen naar het festival,
maar met zoveel keuze is dat ook helemaal niet nodig.

Dress code
Wees jezelf! We zijn een open-minded festival en kunnen niet wachten om je outfit te bewonderen.

Wees aardig en respectvol voor elkaars normen en waarden. We vragen je wel om (aanstootgevende) sportclub gerelateerde kleding thuis te laten.

Garderobe
Bij de ingang is een garderobe te vinden waar je je spullen kunt opbergen.

Vervoer

  • Auto & parkeren
    Kom je met de auto? Dan kun je die voor €5,- per auto parkeren op P1 van het Lammetjeswiel festival, maximaal 2 minuten lopen van de entree. Volg de borden.
  • Fiets (Of scooter)
    Woon of verblijf je in de buurt? Dan is fietsen de beste en snelste optie.
    Parkeer je fiets bij de daarvoor bestemde fietsenstalling bij ingang.

Wat mag je meenemen?
Je mag opblaasbare dieren, verkleedkleren, persoonlijke camera’s, condooms, Go Pro’s, selfie-sticks (mits opvouwbaar), sigaretten, rol deodorant (geen spuitbussen, geen glas), opvouwbare paraplu’s en mobiele opladers meenemen.

Wat mag je niet meenemen?
Jouw veiligheid is extreem belangrijk voor ons. Daarom wordt bij de ingang van het terrein alles en iedereen gecontroleerd (inclusief bagage en tassen). Wanneer er iets wordt aangetroffen wat op onze ‘blacklist’ staat, wordt dit weggegooid. Let op! Bij sommige items kan je zelfs de toegang tot het terrein worden ontzegd.

Het is niet toegestaan om wapens, scherpe of harde voorwerpen, glas of vloeistoffen mee te nemen naar het festival. Eten en drinken meenemen is niet toegestaan.

Rolstoel vriendelijk!
Ok, het is misschien niet de meest vlakke ondergrond die er bestaat maar je kunt je op het festivalterrein goed verplaatsen met een rolstoel. Ook heb je een privé toilet die net even wat ruimer is dan een standaard dixie!

EHBO
Tijdens het festival zijn de EHBO’ers van het Rode Kruis beschikbaar om je eerste hulp te verlenen.

Medicatie
Het meebrengen van medicijnen is alleen toegestaan in combinatie met een doktersverklaring. De medicatie moet in een gesealde, originele verpakking zitten.

Zero tolerance
Vanuit de Nederlandse overheid is bepaald dat alle festivals in Nederland de “Zero Tolerance” regeling hanteren. Dit houdt in dat er geen soft-en harddrugs zijn toegestaan op het terrein.

Duurzaamheid
We voelen ons vereerd om een festival te mogen organiseren in Alblasserdam. Daarom hanteren wij een “leave no trace policy”.
Dit houdt in dat elk bekertje en elk stukje afval opgeruimd wordt wanneer het festival is afgelopen. Zo laten we het terrein schoon achter.

Klik hier voor de kaartverkoop

Lammetjeswiel Festival mede mogelijk gemaakt door DDPR, Visser Media Deisgn, Druktopper.nl, Merchendisewear.com, Whoonapart en Behind The Scenes.